5 tips voor het livestreamen van een afscheidsmusical

Dit jaar zal de afscheidsmusical vaker worden gelivestreamd dan normaal, omdat niet alle belangstellenden erbij mógen of kúnnen zijn. In dit artikel lees je een aantal tips om een succesvolle afscheidsmusical te livestreamen.

Tip 1: Mag iedereen wel gefilmd worden?

Alle livestreams die wij verzorgen zijn beveiligd met een wachtwoord. In het kader van de privacy is het wel van belang om van alle ouders toestemming te vragen voor het opnemen en livestreamen van de afscheidsavond. Wij beschikken over templates voor toestemmingsformulieren; deze zijn aan te vragen via de contactpagina.

Tip 2: Zorg voor voldoende licht

Alle camera’s, en ook onze professionele camera’s, vinden weinig licht moeilijk. Daarom is het belangrijk om voldoende licht op het podium te hebben, mits dit de sfeer of het effect van de musical niet negatief beïnvloedt.

Tip 3: Heet de kijker welkom en sluit ook netjes af

Indien er een kleine hoeveelheid publiek aanwezig mag zijn, vergeet dan niet om ook de thuiskijkers aan te spreken tijdens het welkomstwoord. Het beste is om in de camera te kijken wanneer je naar de mensen thuis spreekt. Onze cameramensen zullen aan de leerlingen aangeven welke camera de hoofdcamera is, zodat je precies weet in welke camera er het beste gesproken kan worden. Bedank aan het einde van de avond ook de kijkers; onze cameraman/regisseur kan tijdens de livestream aangeven hoeveel kijkers er zijn. Dit is leuk om na afloop te melden.

Tip 4: Kijk zoveel als mogelijk in de camera

Als toneelspeler is het onmogelijk om iedereen in de zaal aan te kijken; daarom hebben toneelspelers daar een aantal trucjes voor. Ze kijken bijvoorbeeld naar verschillende punten vlak boven het publiek. Als kijker voelt het dan dat de speler je aankijkt. Met een camera gaat dat makkelijker; als speler hoef je alleen maar recht in de lens van de camera te kijken. Zo kijkt je alle mensen die thuis zitten recht aan.

Tip 5: Bereid het goed voor

Het klinkt wellicht cliché, maar een goede voorbereiding is het allerbelangrijkste. Wij zorgen voor de technische voorbereiding en doen er alles aan om de livestream op een goede manier online te krijgen. Het is ook belangrijk dat de kijkers weten waar ze de livestream kunnen bekijken en dat de spelers weten dat de avond wordt gelivestreamd. Wij helpen hier graag bij en helpen met bijvoorbeeld een korte instructie die je kunt meesturen, samen met de link en het wachtwoord voor het thuispubliek.

Waarom Schoolherinnering voor een videoregistratie?

Wij vinden het belangrijk om kwaliteit te leveren en daarnaast ook de privacy van de leerlingen te waarborgen. Wij hebben ruime ervaring met het livestreamen en registreren van evenementen als uitvaarten, bruiloften, dansvoorstellingen en musicals.

  • Alle ruwe opnames worden na het opleveren verwijderd;
  • Wij zijn niet afhankelijk van de internetverbinding op locatie;
  • Binnen 8 werkdagen is de montage al klaar.

Waarom livestreamen en niet opnemen?

Wanneer een musical wordt opgenomen en later verspreid wordt, zijn de spanning en de sfeer een stuk minder hoog. Zodra het live wordt uitgevoerd, komt het dicht in de buurt van een live theatervoorstelling – voor zowel het publiek als de spelers; er mag immers niets fout gaan.

Wat zijn de kosten van het livestreamen?

Voor het livestreamen van een afscheidsmusical hebben wij twee verschillende varianten: een basisversie en een uitgebreide variant. Bij de basisvariant zijn we met één bemande camera live. Bij de uitgebreide versie zijn wij met vier camera’s en eventueel een diapresentatie om de livestream te verzorgen. Doordat we meerdere camera’s gebruiken, wordt het geheel veel dynamischer en zullen ook alle kleine details goed in beeld worden gebracht.

De basisvariant is te boeken vanaf 750 euro en de uitgebreide variant vanaf 1200 euro. Verdere prijzen en informatie over onze services zijn te vinden op deze pagina.

Meer weten over het livestreamen van een afscheidsmusical?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij staan je graag te woord om te kijken welke oplossing het beste bij jouw wensen past.