Coronaproof de eindmusical van groep 8 verzorgen in 2021

Ook dit jaar in 2021 zal er veel onzekerheid zijn of er wel publiek in juni/juli bij de afscheidsmusical van groep 8 mag komen kijken. In deze tijd zijn er een aantal coronaproof oplossingen voor het opvoeren van de afscheidsmusical.

Schoolherinnering denkt mee aan een veilige oplossing

Graag denken wij mee over verschillende oplossingen. Uiteraard zijn deze afhankelijk van de geldende Corona maatregelen tijdens het opvoeren van de musical. Wij van Schoolherinnering zijn een partij die scholen helpen bij de technische en productionele taken die er komen kijken bij het coronaproof opvoeren van de eindmusical van groep 8.

Coronaproof live met publiek de eindmusical doen

Dit willen we allemaal het liefste. Een zaal vol ouders, verzorgers, opa’s en oma’s. Maar helaas zal de eindmusical van groep 8 er dit jaar op de basisscholen er anders uit zien. Wanneer het volgens de maatregelen mogelijk is om met live publiek de musical te spelen, is het wel van belang dat er 1,5 afstand word gehouden tussen de bezoekers. En dat het maximaal aantal bezoekers niet overstreden wordt.

Hieronder hebben we een aantal oplossingen om dit te voorkomen.

1. Wijk uit naar een grotere locatie

Bij de meeste basisscholen wordt de afscheidsmusical opgevoerd in de hal of aula. Deze is meestal niet groot genoeg voor de 1,5 meter afstand. Daarom kun je er als school voor kiezen om bijvoorbeeld uit te wijken naar een sport- of gymzaal, een buitenterrein, leegstaand kantoor of loods, evenementenlocaties of theaters.

Wanneer er op deze plekken niet genoeg technische ondersteuning is zoals licht, geluid of het tonen van de musical op grote schermen kunnen wij meedenken in de mogelijkheden. Schoolherinnering werkt samen met meerdere partijen die hierin gespecialiseerd zijn. Wij kunnen beeldverbindingen maken tussen meerdere locaties zowel buiten als binnen. En er ook voor zorgen dat bijvoorbeeld in een grote hal het geluid en licht goed verzorgt wordt. Zo kan je als school de afscheidsmusical misschien toch coronaproof door laten gaan met live publiek.

2. Hybirde oplossing voor de afscheidsmusical

Wanneer de gekozen ruimte net niet groot genoeg is kun je er ook voor kiezen om een deel van het publiek live aanwezig te laten zijn en het andere deel kijkt live online thuis mee naar de musical. Dit kan een goede oplossing zijn voor de kwetsbare doelgroep.

We bieden zelfs mogelijkheden dat er interactie mogelijk is tussen het thuis mee kijkend publiek en het publiek live in de zaal. Ook hier kunnen wij volledig ondersteunen bij de technische realisatie en de productionele taken die hierbij komen kijken.

3. Volledig online de musical van groep 8 livestreamen

Dit is de meest ongewilde situatie maar tijdens een strenge lock-down is hier helaas geen ontkomen aan. De volledige eindmusical en afscheidsavond van groep 8 wordt live uitgezonden via internet. Doormiddel van een professionele livestream met meerdere camera’s en goede microfoons zorgen wij ervoor dat de musical er uit gaat zien als een echte film. Deze oplossing is het meest coronaproof, wij hopen natuurlijk dat deze oplossing niet nodig is en dat de zaal gewoon vol kan zijn. Wil je dan alleen een de afscheidsmusical laten filmen zonder livestream kan dat natuurlijk ook.

Eventueel is het mogelijk om de thuis kijkers interactie te laten hebben met de spelers op het toneel. Denk bijvoorbeeld aan een groot scherm waarop iedereen thuis via een webcam te zien is in de zaal. En wanneer het volgens de maatregelen kan, kun je ook alleen leraren, personeel of leerlingen uit lagere groepen in de zaal laten zitten die enthousiast mee klappen en lachen.

Benieuwd naar welke oplossingen wij voor groep 8 leerlingen hebben?

Op onze website staan alle Services die wij kunnen bieden uitgeschreven. Daarnaast leveren wij ook maatwerk. Neem hiervoor vrijblijvend contact op.

Ons streven is de leerlingen van groep 8 een onvergetelijke afscheidsmusical te geven, die past bij de huidige Corona maatregelen. Het liefst hebben wij volle zalen en zijn wij niet nodig maar we vinden het mooi om toch een oplossing te kunnen bieden. Lees hoe wij zelf onze afscheidsmusical hebben ervaren op deze pagina.