Coronaproof diploma-uitreiking en examengala

Ook dit jaar in 2021 zal er veel onzekerheid zijn of er na het behalen van een diploma nog wel een diploma-uitreiking verzorgd kan worden. In deze tijd zijn er gelukkig oplossingen om een diploma-uitreiking alsnog onvergetelijk te maken.

Schoolherinnering denkt mee aan een veilige oplossing

Graag denken wij mee over aan aantal verschillende veilige oplossingen. Uiteraard zijn deze afhankelijk van de geldende corona maatregelen tijdens de diploma-uitreiking. Schoolherinnering is een partij die (hoge) scholen en universiteiten helpt bij de technische en productionele taken die er komen kijken bij een coronaproof diploma-uitreiking.

Coronaproof diploma-uitreiking met publiek

Dit willen we allemaal het allerliefst, een zaal vol ouders, vrienden, opa’s en oma’s. Helaas zal een diploma-uitreiking en/of gala er dit jaar er anders uitzien. Wanneer het met de maatregelen mogelijk is om een diploma-uitreiking met publiek te kunnen verzorgen, is het van belang dat hierbij 1,5 meter afstand wordt bewaard tussen de bezoekers. Daarnaast mag het maximaal aantal bezoekers niet worden overschreden.

Coronaproof oplossingen voor de diploma-uitreiking en het examengala

Wijk uit naar een locatie buiten

De meeste diploma-uitreikingen vinden plaats in de hal of een zaal van de onderwijsinstelling. Helaas is deze tegenwoordig niet groot genoeg om 1,5 meter tussen de bezoekers te kunnen bewaren. Er kan dus worden gekozen voor een diploma-uitreiking of een gala in de buitenlucht. Zo zorg je voor voldoende ruimte en een veilige coronaproof omgeving.

Wanneer er op een locatie niet genoeg technische ondersteuning is zoals licht, geluid of het tonen van de uitreiking of het gala op grote schermen kunnen wij meedenken in de mogelijkheden. Schoolherinnering werkt samen met meerdere partijen die hierin gespecialiseerd zijn. Er kunnen beeldverbindingen gemaakt worden tussen meerdere locaties zowel binnen als buiten. Daarnaast kan er ook voor goed licht en geluid gezorgd worden in een grotere locatie. Zo kan de diploma-uitreiking coronaproof doorgaan met live publiek of een livestream.

Hybride oplossing voor een diploma-uitreiking

Wanneer de gekozen ruimte niet groot genoeg is voor alle bezoekers, kan ervoor gekozen worden om een deel van het publiek vanuit huis live mee te laten kijken. Dit kan zeker een goede oplossing zijn voor de kwetsbare doelgroep of wanneer de maatregelen verscherpt zijn.

Naast livestreams of het verzorgen van het beeld, licht en geluid bieden we ook mogelijkheden aan met interactie tussen het publiek thuis en het publiek in de zaal. Schoolherinnering ondersteunt hierbij technische realisatie en de productionele taken die hiervan.

100% online diploma-uitreiking

Helaas is er tijdens een strengere lockdown soms geen andere mogelijkheid dan een volledig online diploma-uitreiking of gala. De volledige uitreiking wordt live uitgezonden via het internet. Doormiddel van een professionele livestream met meerdere camera’s en goede microfoons zorgen wij ervoor dat de uitreiking gemakkelijk en duidelijk online te volgen is. Deze online oplossing is het meest coronaproof, maar wij hopen natuurlijk dat deze oplossing niet nodig is en dat er (deels) publiek bij de uitreiking aanwezig kan zijn. Wil je de diploma uitreiking alleen laten filmen, zonder livestream, dat kan natuurlijk ook.

De interactie tussen de kijkers thuis en de gediplomeerden is mogelijk door bijvoorbeeld alle kijkers thuis te projecteren op een groot scherm. Iedereen thuis is via webcam te zien in de zaal. Wanneer dit volgens de maatregelen mogelijk is, kun je ook alleen leraren en andere gediplomeerden in de zaal laten zitten die enthousiast mee klappen en lachen.

Benieuwd naar welke oplossingen wij voor jouw diploma-uitreiking hebben?

Op onze website staan alle mogelijkheden die wij kunnen bieden beschreven. Daarnaast leveren wij ook maatwerk. Neem hiervoor vrijblijvend contact met ons op.

Ons streven is de gediplomeerden een onvergetelijke afscheidsavond te geven, dat past bij de op dat moment geldende corona maatregelen. We streven naar volle zalen, maar zolang dat niet mogelijk is bieden we graag een mooie oplossing voor jouw diploma-uitreiking.