Diploma-uitreiking in coronatijd

Tot op heden zijn er nog geen duidelijke uitspraken betreft het organiseren van een gala of diploma-uitreiking tijdens corona door de overheid. Wij gaan ervan uit dat ook dit jaar diploma-uitreikingen er voor de gediplomeerden anders uit gaan zien. In dit artikel lees je over de mogelijkheden en maatregelen waar je bij het organiseren van een gala of uitreiking rekening mee dient te houden in coronatijd.

Laatste update: dinsdag 8 maart 2021, bekijk hier het artikel met de laatste update

De huidige corona maatregelen

Momenteel (maart 2021) zitten we in een nieuwe en strengere lockdown. In deze periode kunnen we er allemaal zeker van zijn dat het niet mogelijk is om een diploma-uitreiking op traditionele manier te organiseren. We zijn helaas nog veel stappen verwijderd van het hebben van een gala of een diploma-uitreiking met familie en vrienden in één zaal. Hiervoor zullen de maatregelen versoepeld moeten worden, maar wanneer dit gaat gebeuren is onbekend.

Vorig jaar konden diploma-uitreikingen vaak deels online doorgaan. Gediplomeerden konden in een klein groepje hun diploma tekenen en ophalen met hun ouders en/of vrienden die online meekeken. Voor sommigen was het helaas helemaal niet mogelijk om een diploma-uitreiking te hebben en werd het behaalde diploma met de post verstuurd.

Ideeën voor diploma-uitreikingen in coronatijd

Hieronder geven we een aantal ideeën voor om diploma’s uit te reiken in tijden van corona. Uiteraard moet er op het moment van uitreiken gekeken welke maatregelen gelden en wat de mogelijkheden van dat moment zijn. Natuurlijk is een uitreiking met ouders, grootouders en vrienden hetgeen wat je de leerlingen gunt, maar met onze diensten zoals een livestream kunnen we ook uitreikingen tijdens corona onvergetelijk maken.

Grotere ruimte voor een klein publiek

In deze situatie kunnen organisaties ervoor kiezen om een grotere ruimte huren zoals een sportzaal, theater of congres/evenementen locatie. Overigens zijn er ook genoeg mogelijkheden in de buitenlucht. Wanneer er op de gewenste ruimte geen technische installatie aanwezig is voor het licht en geluid kunnen wij hierbij ondersteunen en meedenken.

Hybride diploma-uitreiking: half offline en half online

Wanneer het mogelijk is, volgens de maatregelen, om met kleinere groepen bij elkaar te komen in één ruimte, is het mogelijk om zowel live publiek als online publiek te hebben bij de uitreiking. Stel, met bijvoorbeeld het maximum van 30 personen met 1,5 afstand, is het mogelijk om ouders live uit te nodigen en het andere publiek met een livestream bij te laten wonen. Wij kunnen technische en productionele werkzaamheden die komen kijken bij het livestreamen van een uitreiking volledig verzorgen.

De online diploma-uitreiking zonder publiek

Een 100% online uitreiking is de optie waar niemand op hoopt, maar is vorig jaar helaas toch vaak realiteit is geweest. Dit kwam door een te kleine ruimtes of de strengere corona maatregelen die toen gelden in die veiligheidsregio. Schoolherinnering verzorgd professionele livestreams van 100% online uitreikingen en gala’s. Vorig jaar hebben wij hier veel ervaringen mee opgedaan, maar ook daarvoor zijn wij al jaren actief voor organisaties met betrekking tot filmopnames en livestreams van evenementen.

Wat doet schoolherinnering?

Schoolherinnering biedt herinneringsdocumenten voor schoolverlaters/gediplomeerden. Daarnaast hebben wij ook de technische kennis om musicals, afscheidsavonden, gala’s en diploma-uitreikingen professioneel vast te leggen op video. Ook kunnen wij deze gebeurtenissen livestreamen zodat de personen die er niet bij kunnen zijn of in het buitenland zitten toch live mee kunnen kijken.

Wij bieden een gevarieerd aanbod van verschillende diensten, zoals: slideshowvideo’s, livestreams, herinneringsmagazines, uitnodigingskaarten en portretfoto’s.

Schoolherinnering is een inactief van van Ei naar Kip en KIP Label die regelmatig werken met onderwijsinstellingen. Zo zijn er in de afgelopen maanden verschillende diensten verzorgd voor onderwijsinstellingen zoals musicals en open dagen.

Meer weten over schoolherinnering?

Wij bieden verschillende diensten aan om gediplomeerden toch een mooie uitreiking te kunnen bieden. Meer weten over wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact op en wij helpen graag bij het vinden van de juiste oplossing.

Aan dit artikel kunnen geen rechten worden ontleend.